Sağlık-Sen’den Vicdanları Yaralayan Mahkeme Kararına İtiraz
26 Kasım 2020, Perşembe

Sağlık-Sen, annesi sağlık çalışanı olduğu için çocuğun velayetini babaya veren ve hiçbir somut delile dayanmayan mahkeme kararına itiraz etti.

Ordu’da sağlık çalışanı bir annenin COVID-19’un bulaşıcılığı nedeniyle çocuğunun velayetini babaya veren mahkemenin kararına, Sağlık-Sen itiraz etti. 

Altınordu ilçesinde sağlık çalışanı olarak görev yapan Sağlık-Sen üyesi anne, eşiyle boşanmak için Ordu 2. Aile Mahkemesine başvurdu. Baba, annenin sağlık çalışanı olduğu için yüksek risk grubunda olduğunu ve sağlıklı kreş ihtiyacını sağlayamadığını gerekçe göstererek 5.5 yaşındaki çocuğun velayetini istedi.

Mahkeme, COVID-19’un pik seviyesinde olduğu gerekçesi ve iddiaların araştırılması doğrultusunda çocuğun velayetini geçici olarak babaya verdi.

Sağlık çalışanı anne adına davaya müdahil olan Sağlık-Sen, karara itiraz etti.

Sağlık-Sen’in itiraz dilekçesinde özetle şu ifadeler kullanıldı: “Mesleğinden ötürü bir sağlık çalışanının çocuğunun elinden alınması kabul edilebilir değil. Mahkeme tarafından hiçbir somut veriye dayanılmadan tesis edilmiş olan bu karara itiraz ederek kararın kaldırılmasını talep etmekteyiz.”

Genel Başkan Durmuş: Trajik Bir Durumla Karşı Karşıyayız

Kararla ilgili konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, şu ifadeleri kullandı:

“Maalesef oldukça trajik bir durumla karşı karşıyayız. Koronavirüsle mücadele, çocuğun velayetini anneden alıp babaya verme gerekçesi olabiliyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Sağlık çalışanları aşırı iş yükü altındalar. Koronavirüs ile birlikte bu iş yükü artık tahammül edilemez düzeye varmıştır. Tabi burada kreş ve bakım evi ihtiyacı da ortaya çıkıyor. Sağlık-Sen olarak uzun zamandır talep edip dile getirdiğimiz sağlık kurumlarının kreş ihtiyacı konusu giderilmiş olsaydı bu kararları görmeyecektik. Ama görüyoruz ki kreş olmamasından dolayı vicdanları yaralayan kararlara imza atılabiliyor. Tabi bununla sağlık çalışanlarının aile huzurlarının kalmadığına tanık oluyorduk ancak koronavirüs ile birlikte evlatlarından da koparılmalarına şahit olmaya başladık. Buna dur demek için yetkililer kreş sorunu için irade ortaya koymalı. Sağlık-Sen olarak bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız.”

 



HABER TÜRK
PAYLAŞ :